Autor: Meditsiiniuudised • 6. oktoober 2020

Leukeemialiidu sügisseminar loomaaias

Oktoobri alguses toimunud leukeemialiidu sügisseminaril loomaaias tähistati ka liidu 15. aastapäeva. Arstide loengud avasid KLL ja KLM diagnoosiga patsientidele haiguse tausta ja ravi väljavaateid.

Tallinna Loomaaia suures konverentsisaalis toimunud sündmust kanti samal ajal üle ka veebis ja loengud jäid järelvaadatavaks veel kuuks ajaks. Modereerijad olid PERHi õde-nõustaja hematoloogia alal Ave Vaidla ja Eesti Leukeemia- ja Lümfoomihaigete Liidu esindaja Karin Kullama-Themas, kelle avasõnade järel sai sõna unearst Tuuliki Hion. Tema järel rääkis taastusarst Eve Sooba, kuidas toimub hematoloogiliste haigete taastusravi. Lõuna järel said sõna infektsioonhaiguste arst Kristel Päro ettekandega viirustest, ka COVID-19 põhjustavast viirusest, ja viimaks hematoloog Mariken Ross, kelle ettekanne andis aimu, mis on kroonilise lümfoidse leukeemia (KLL) ja kroonilise müeloidse leukeemia (KLM) patsientide ravis tulevikus oodata ja kui hea ravi on kättesaadav praegu. Ilmnes, et Eesti patsiendid saavad juba parimat võimalikku ravi, mis Euroopas saadaval on.

Seminar lõpus tähistati tordiga liidu 15. aastapäeva ja kohalolnud kogunesid ka ühispildile.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708