Autor: Meditsiiniuudised • 5. november 2020

Magistritöö: Eesti lapsed ei saa piisavalt vitamiine ja mineraalaineid

Tartu Ülikoolis tehtud uuringus leiti, et 2–9-aastased Eesti lapsed ei saa toidust kõiki vajalikke mikrotoitaineid päevases soovituslikus koguses. Mikrotoitainete ehk mineraalainete ja vitamiinide puudus on kogu maailmas levinud probleem, mida seostatakse ka ülemäärase kehakaaluga.
Foto: Shutterstock

Teaduskirjanduse järgi on ligi 2,4 miljardil inimesel maailmas tasakaalustamata toitumise tagajärjel tekkinud ala- või ülekaalulisus ning mikrotoitainete puudus. Eriti suures ohus on lapsed, teavitab Tartu Ülikool.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099