Autor: Äripäev • 4. detsember 2020

Soome värske ükssarvik tuleb telemeditsiini vallast

Diabeediga toimetulekut abistav soomlase Sami Inkineni start-up-firma Virta Health kaasas 65 miljonit dollarit ja kerkis sellega ükssarvikute hulka, kirjutab Bloomberg.

Autor: Shutterstock

Virta Healthi väärtus keris selle rahastamisringiga 1,1 miljardile dollarile, kirjutab väljaanne. Ettevõtte eesmärk on aidata inimestel pideva monitoorimise ja dieedinõustamise abil diabeediga toime tulla, kirjutas Äripäev. Kokku on kuueaastane firma kaasanud 231 miljonit dollarit. Uute investorite seas on Sequoia Capital Global Equities.

San Franciscos tegutsev Virta Health on keskendudnud 2. tüüpi diabeedile, ettevõtte teatel aitab nende lahendus vähendada patsientide sõltuvust insuliinist ja teistest ravimitest, säästes sellega nii ravikindlustusfirmade, tööandjate kui maksumaksjate raha.

Virta kombineerib patsiendi terviseseisukorra pideva jälgimise personaalselt kohandatud nõuannete ja dieediga. Sami Inkineni sõnul annab nende lahendus diabeedi ja teiste krooniliste haigustega patsientidele parema ligipääsu meditsiinialale. „Mitte ükski teine ravi pakkuja ei saa kontakteeruda iga oma patsiendiga kolm korda päevas,“ ütles ta Bloombergile.

Ligikaudu 10 protsendil USA täiskasvanud elanikest on diagnoositud diabeet, vahendab Bloomberg USA haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse andmeid. Riigi kulud diabeedi ravimisele ulatusid 2017. aastal 327 miljardi dollarini, näitavad Ameerika Diabeediliidu andmed.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708