Autor: Triin Tabur • 8. veebruar 2021

Iivi Luik: otsustajate vaktsineerimine on vajalik

Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu juht Iivi Luik leiab koroonavastast vaktsineerimist kommenteerides, et haiglate juhid peaksid saama kiirelt vaktsineeritud, poliitilised juhid aga võiksid pigem jääda n-ö tavajärjekorda.
Meditsiinitöötajate kollektiivlepingu sõlmimine
Autor: Raul Mee

"Haiglate juhatused ei ole ju eriti suured, sageli need inimesed puutuvad oma igapäeva töös kokku tervishoiutöötajate ja haiglat külastavate patsientidega, nende vaktsineerimine tundub üsna loogiline valik," ütlesb Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu juht Iivi Luik.

Organisatsiooni järjepidevuse toimimise mõttes on tema hinnangul vajalik otsustajate vaktsineerimine. "Samuti tundub mõistlik valitsusliikmete vaktsineerimine, kriisiolukorras on vajadus otsekontaktide ja kiirete otsuste tegemise järgi kindlasti suurem võrreldes tavaolukorraga."

Loe lisaks
Alamaa-Aas: isolatsioonis on raske kriisi lahendada

Edasine laiendamine nõukogude, riigikogu tasemel ei ole Luige hinnangul vajalik ja see võiks toimuda üldise kava kohaselt.

Väga olulised on tema meelest päästeteenistuse töötajad, politsei ning õpetajad.

"Esmane murekoht on hooldekodud, kus eakad on kõige ohustatumad ja nende sattumine haiglasüsteemi koormab tervishoiusektorit," leidis kutseliidu juht. "Kindlasti toetame meie ka eesliinitöötajate vaktsineerimist kiireimas võimalikus korras, lootes, et vaktsiinikogused suurenevad lähiajal ja soov saada eelisjärjekorras vaktsineerituks muutub ajalooks," lisas Luik.

Kutseliidule teeb juhi sõnul hetkel pigem enam muret arvestatav hulk tervishoiutöötajaid, kes on loobunud vaktsineerimisest. "Meie seisukoht on endiselt, et inimestele tuleb suuta läheneda individuaalset, andes asjakohast informatsiooni ja otsustamisaega," ütles Iivi Luik.

Iivi Luik kommenteeris tervishoiu- ja riigijuhtide vaktsineerimist Meditsiiniuudiste palvel.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708