Autor: Meditsiiniuudised • 14. aprill 2021
Ainult tellijatele

Kooliõed on distantsõppele vaatamata laste tervise jälgimisega ametis

Mullune laste koolist eemale jäämine sundis juba siis otsima avaramaid võimalusi koolilaste tervise jälgimiseks. Praegu on kooliõed aktiivselt ametis vaatamata sellele, et lapsi koolis koha peale ei ole.

Pandeemia on koolilastel kaasa toonud palju ärevust.
Autor: Shutterstock

SA Tallinna Koolitervishoid juht Kädi Lepp meenutab, et möödunud kevadel tuli koolide sulgemine ootamatult ning kogu töö ümberkorraldamine toimus eelneva kogemuseta. Füüsilist tervisekontrolli ja vaktsineerimist distantsilt läbi viia pole võimalik, mistõttu kõik Tallinna piirkonna kooliõed töötasid alates selle õppeaasta sügisest kiirendatud tempos, et jõuaks planeeritud töö sooritada, enne kui epidemioloogiline olukord sunnib õpilastel taas jääma distantsõppele. Õpilaste tervisekontrollide ja vaktsineerimiste läbiviimine toimus vastavalt eriolukorra tingimustele ehk läbivaatusele ja vaktsineerimisele kutsuti lapsed, kes parajasti koolis viibisid, rääkis Lepp.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708