Autor: Meditsiiniuudised • 16. aprill 2021

Hematoloogia osakonnas on vaba voodikohta harva

PERHi hematoloogia osakonna veritsushäirete õde Maria Hytti räägib, et nende osakonnas jääb harva 25 voodikohast mõni vabaks, kuna voodikohtade täituvus on 97%. Päeval on osakonnas tööl 5 õde ja 3 hooldajat, lisaks õendusjuht, öösel aga kaks õde ja kaks hooldajat.
Foto: Raul Mee

„Ravi, mida hematoloogiakeskuses pakutakse, sõltub väga palju haiguse raskusest,“ sõnas Maria Hytti. „Meie patsiendid saavad keemiaravi, bioloogilist ravi, vereülekandeid. Paljud patsiendid on nõrga immuunsusega, seega tuleb nende juures käies kanda kaitseülikonda,“ kirjeldab Hytti. „Veritsushäirete ravi toimub aga põhiliselt ambulatoorselt või päevaravis. Sel juhul on raviks puuduva faktori asendamine või vereülekanded. Lisaks tegeleme oma patsientide liikumise- ja toitumisenõustamisega, kuhu kaasatakse vajadusel ka toitumisspetsialistid ning füsioterapeudid.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099