Autor: Meditsiiniuudised • 27. aprill 2021

Immuunpuudulikkuse ravis loeb diagnoosi kiirus

Primaarset immuunpuudulikkust esineb keskmiselt ühel inimesel 500st ja sel nädalal tähistatakse maailmas primaarse immuunpuudulikkuse nädalat.
ITK allergoloogia-immunoloogia keskuse juhataja ja arst Krista Ress.<strong />
Foto: Shutterstock

"Primaarne immuunpuudulikkus on kaasasündinud immuunsüsteemi defektist tingitud haigus, mis suurendab vastuvõtlikkust infektsioonidele nii hingamisteedes, nahal, sooletraktis kui ka mujal," rääkis Ida-Tallinna Keskhaigla allergoloogia-immunoloogia keskuse juhataja ja arst Krista Ress. "Infektsioonid on sageli kroonilised, püsivad ja korduvad ning mõningatel juhtudel võivad osutuda eluohtlikeks. Kuid häiritud ei ole ainult kaitse infektsioonide vastu, oluliselt vastuvõtlikumaks muututakse ka põletikulistele ja kasvajalistele haigustele," lisas arst.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099