Autor: Meditsiiniuudised • 8. juuni 2021

Vähipatsientidelt hakatakse raviprotsessi käigus koguma digitaalselt tagasisidet

Mullu alanud kopsuvähialase projekti alaprojektina eestindatakse tarkvaraplatvorm, mis võimaldab standardiseeritud küsimustike abil välja selgitada, kas ja kuidas muutuvad patsientide raviga seotud sümptomid ja elukvaliteet ravi vältel.
TÜ Kliinikumi torakaalkirurgia ja kopsusiirdamise osakonna juhataja Tanel Laisaar.
Foto: Karl Oliver Tomson

Aasta tagasi juulis alustatud Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Tartu Ülikooli Kliinikumi, Ida-Tallinna Keskhaigla, Sotsiaalministeeriumi, Haigekassa ja Roche Eesti ühisele kopsuvähialasele projektile lisandub järgmise etapina rahvusvaheline uuring Kaiser, milles kogutakse patsiendi hinnanguid tervisetulemile (PRO – patient-reported outcomes). Uue alamprojekti raames eestindatakse maailmas juhtival kohal olev Kaiku Health tarkvaraplatvorm ning võimaldatakse kolmel suurhaiglal uut ja tulevikkuvaatavat lahendust kasutada igapäevase töö osana.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099