Autor: Violetta Riidas • 8. juuli 2021

Psoriaasi lokaalse ravi põhimõtted

Psoriaasi puhul on ravi eesmärk pakkuda paranemist, sest tervistumine ei ole võimalik. Vebinaril andis ülevaate psoriaasi lokaalsest ravist Põhja-Eesti Regionaalhaigla naha- ja suguhaiguste keskuse juhataja dermatoveneroloog Maigi Eisen.
Psoriaasi lokaalses ravis on oluline kohta nahka niisutavatel ja pehmendavatel baaskreemidel.
Foto: Shutterstock

Psoriaas on krooniline põletikuline haigus, mis avaldub ketenduvate naastudena nahal ja mille avaldumist mõjutavad nii pärilikkus kui ka keskkonnategurid. Haigus kulgeb retsidiivide ja remissioonidega. Euroopa rahvastikust põeb psoriaasi 2–3%, mehed ja naised võrdse sagedusega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099