Autor: Meditsiiniuudised • 12. juuli 2021

Kapillaaride lekke sündroomi korral tuleb Jansseni COVID-19 vaktsiini kasutamist vältida

Euroopa Ravimiameti riskihindamise komitee (PRAC) hinnangul ei tohi Jansseni COVID-19 vaktsiiniga vaktsineerida inimesi, kellel on varasemalt esinenud kapillaaride lekke sündroom. Kapillaaride lekke sündroom lisatakse ravimiteabesse uue kõrvaltoimena ja hoiatusena.
Foto: Shutterstock

Komitee hindas kapillaaride lekke sündroomi kolme juhtu, mis tekkisid kahe päeva jooksul pärast Jansseni vaktsiiniga vaktsineerimist. Ühel neist juhtudest oli kapillaaride lekke sündroom vaktsineeritul esinenud ka varasemalt ning kaks juhtu lõppesid surmaga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099