Autor: Meditsiiniuudised • 24. august 2021

Pfizer-BioNTechi vaktsiin sai USAs täieliku heakskiidu

Pfizeri ja BioNTechi ühiselt arendatu koroonaviiruse vaktsiin sai USA Toidu-ja Ravimiametilt (FDA) täieliku heakskiidu.
Foto: Liis Treimann

Toidu-ja Ravimiamet eemaldas varasemad piirangud Pfizer-BioNTechi vaktsiinilt 16aastaste ja vanemate inimeste vaktsineerimisel ning andis sellele bioloogilise litsentsi, vahendas Äripäev Bloombergi. Varasemalt oli vaktsiin lubatud hädaolukorra loa alusel, mis tähendas, et seda võis manustada ainult hädaolukorra ajal. Nüüd võib vaktsiini kasutada kogu aeg. 12-15aastaste hulgas jäädakse vaktsiini manustama seni kehtinud reeglite alusel. Vaktsiini hakatakse turustama Comirnaty nime all.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099