Autor: Meditsiiniuudised • 28. september 2021

Eisai taotleb USAs kiirendatud heakskiitu uuele Alzheimeri tõve ravimile

Jaapani ravimitootja Eisai Co alustas esmaspäeval USAs Alzheimeri tõve katseravimile kiirendatud heakskiidu taotlemise protsessi. Sarnaselt sai juunikuus heaskiidu oma ravimile Eisai arenduspartner Biogen Inc.
Amüloid-beeta valgu kuhjumist peaajus peetakse Alzheimeri tõve põhjuseks.
Foto: Shutterstock

Biogen/Eisai ravim Aduhelm (aducanumab) oli esimene Alzheimeri tõve ravim, mis on viimase 20 aasta jooksul heakskiidu saanud, ent USA toidu- ja ravimiameti (FDA) vastuoluline kiirendatud heakskiitmisprotsessi kasutamine, mis lubab ravimeid raskete haigusseisundite korral, ilma et oleks tugevaid tõendeid ravimi kasulikkuse kohta patsientide, on sattunud terava kriitika alla, kirjutas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099