Autor: Meditsiiniuudised • 7. oktoober 2021

Noor iraani teadlane uurib Eestis rinnavähihaigete kiiritusravi probleeme

Iraanist pärit Fereshteh Shahrabi Farahani lõpetab magistriõpingud tervisetehnoloogiate erialal. Ta räägib intervjuus, kuidas ta pärast kodumaal IT-s bakalaureusekraadi saamist ja haiglas IT-spetsialistina töötamist Eesti ja TalTechi leidis.
Foto: Triin Tabur

Farahani hakkas siin uurima rinnavähihaigete kiiritusravi probleeme, võitis autistlikke beebisid tuvastava algoritmi ideega häkatoni ning asutas iduettevõtte, mis tõusis EIT Jumpstarteri kiirendiprogrammis finalistide sekka ja valiti ka Health Foundersi tehnoloogiakiirendisse. Noor teadlane räägib sellestki, kuidas üks iraanlanna end Eestis üldse tunneb ja mida ta oma elu, ettevõtte ja haridusega edasi plaanib teha, kirjutab TalTechi ajakiri "Mente et Manu".

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099