Autor: Meditsiiniuudised • 8. oktoober 2021

Uuring: kolmandikul on sümptomid kuid hiljem

Ajakirjas PLOS Medicine avaldatud uue teadusuuringu andmeil püsivad või korduvad pika COVIDi sümptomid mitu kuud pärast diagnoosimist enam kui kolmandikul kõigist haigestunutest, mis tõstab pika haiguse juhtumite arvu varem arvatust suuremaks.
Pika COVIDi sümptomid ilmnevad kolmandikul põdenuist
Foto: Shutterstock

Oxfordi ülikooli teadlaste Ameerika Ühendriikide patsientide terviseandmetele tuginedes tehtud uuringu tulemustest selgus, et 36 protsendil uurituist esines COVIDi sümptomeid 3-6 kuud pärast diagnoosi saamist. Varasemate uuringute andmeil esines sümptomeid 10-30 protsendil patsientidest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099