Autor: Kadi Heinsalu • 10. november 2021

Ringkonnakohus - antikehad ei võrdu vaktsineerimisega

Tallinna Ringkonnakohus otsustas teisipäeval, et antikehade olemasolu ei võrdsusta inimest vaktsineerituga.
COVID-19 testimine
Foto: Shutterstock

Tallinna Ringkonnakohus leidis teisipäeval tehtud lahendis, et vaktsineerimata inimeste huvid ei kaalu üles ühiskonna huve. Kaksteist vaktsineerimata inimest pöördus hiljuti kohtusse ja palus kohtumenetluse ajaks väljastada eriluba, et neid koheldaks võrdselt vaktsineeritud isikutega. Vaktsineeritud nad ei olnud, osa neist oli COVID-19 läbi põdenud ja saanud selle kohta kinnituse positiivse PCR testiga, aga üle 6 kuu tagasi. Teine osa omasid antikehi, aga läbipõdemist nad kas ei märganud või ei fikseerinud PCR testiga. Seetõttu reeglite kohaselt ei olnud neil augusti lõpust enam kehtivat COVID tõendit ja neile hakkasid kehtima piirangud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099