Autor: Meditsiiniuudised • 12. november 2021

Update 2021: Sisehaigused "toituvad" teiste erialade uudistest

Sisehaiguste eripäraks on n-ö toitumine kõikide teiste erialade uudistest, rääkis Meditsiini Update konverentsil oma eriala uudistega üles astuv ITK sisehaiguste keskuse juhataja, aasta arst 2020 Alice Lill.
Sisearst Alice Lill
Autor: ITK

"Meie eriala "toitub“ kõikide teiste eraialde uudistest ja otse midagi põhjapanevat ei ole," tõdes Lill. Kuna viimasel ajal on kõige olulisem ja valdavam teema COVID-19, siis Lille sõnul ongi sellest kõige rohkem rääkida. "Oluline ja aktuaalne teema on COVID-19 haigus ja tromboosioht, aga samuti on oluline käsitleda vaktsineerimise ja tromboosiohu teemat," jätkas Lill.

Teise teemana plaanib doktor Alice Lill Meditsiini Update konverentsil rääkida haigete preoperatiivsest käsitlusest, eeskätt Ida-Tallinna Keskhaiglas tehtud uute projektide valguses. "Teema hõlmab preoperatiivset käsitlust endoproteesimisele minevatel haigetele ja natuke tahan valgustada ka onkokirurgia preoperatiivset käsitlust," selgitas ta.

Loe lisaks
Aasta arst on Alice Lill

"Meie eesmärk on saata kirurgilisele ravile võimalikult heas seisundis haige, kellel on lahendatud aneemia ja erinevate haiguste dekompensatsiooniseisundid." Eesmärk on vähendada operatsioonide eri põhjustel ärajäämiset, aga ka postoperatiivseid vereülekandeid ja tüsistusi.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708