Autor: Ando Vaher, TÜ Kliinikumi närvikliiniku neurokirurg • 3. detsember 2021

Alaseljavalu puhul tuleb meeles pidada ka punaseid lipukesi

Kuigi laialt levinud alaseljavalu enamasti tõsist ohtu ei kujuta, võib see olla ka märgiks tõsisest haigusest.
Foto: Shutterstock

Alaseljavalu on levinud tervisehäire, mistõttu on selle kaebusega inimesed perearstide, närviarstide, ortopeedide, reumatoloogide sagedased külalised. Enamasti on tegemist soodsa prognoosiga, sageli iseparaneva mittespetsiifilise seljavaluga. Samas võib nii äge kui ka krooniline alaseljavalu olla ka ohtliku ja halva prognoosiga haiguse sümptomiks, mistõttu tuleb seisund õigel ajal diagnoosida ja ravida. Järgnev kirjutis tugineb Eesti alaseljavalu ravijuhisele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099