Autor: Meditsiiniuudised • 16. detsember 2021

Euroopa Ravimiamet soovitab Jansseni tõhustusdoosi kaks kuud pärast esmaannust

Euroopa Ravimiameti (EMA) inimravimite komitee (CHMP) teatel võib Jansseni COVID-19 vaktsiini tõhustusdoosi kasutamist kaaluda 18aastastel ja vanematel inimestel, kui esimesest annusest on möödas vähemalt kaks kuud.
Jansseni tõhustusdoosi võib kaaluda 2 kuud pärast esmadoosi.
Foto: Shutterstock

Soovitus tugineb andmetele, mis viitavad, et Jansseni COVID-19 vaktsiini tõhustusdoos suurendas vähemalt kaks kuud pärast esimest annust täiskasvanutel COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse vastaste antikehade arvu. Tromboosi, trombotsütopeenia või teiste väga haruldaste kõrvaltoimete esinemise risk tõhustusannuse manustamise järel ei ole teada, mistõttu jälgitakse neid kõrvaltoimeid hoolega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099