Autor: Meditsiiniuudised • 27. detsember 2021

Soomes oli pühade ajal kohati iga viies test positiivne

Kui Soomes tõusis mõnes piirkonnas, näiteks pealinnapiirkonnas Uusimaal ja Päris-Soome maakonnas positiivsete COVID-19 testide arv pühade ajal tehtuist 20%ni, siis Eestis moodustas positiivsete testide arv pühadeperioodil 10-12% tehtud testidest.
Soomes oli pühade ajal kohati iga viies, Eestis iga kümnes test positiivne.

Helsingi ja Uusimaa haiglapiirkonnas tõusis positiivsete testitulemuste osakaal jõululaupäeval 21 protsendini kõigist testidest. Riikliku vaktsiiniuurimiskeskuse juhi Mika Rämeti hinnangul näitab see, et viirust on elanikkonna seas palju. Ometi avaldas ta lootust, et teisipäevast kehtima hakkavad piirangud ja jõulupuhkused pidurdavad levikut, andes võimaluse vaktsiinikaitsega inimeste arvu tõstmiseks, kirjutab Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099