Autor: Margot Vent • 6. september 2022

Uuring: statiinid üldjuhul lihasvalu ei põhjusta

Ehkki paljud patsiendid lõpetavad statiinide võtmise kõrvaltoimete, sealhulgas lihasvalu tõttu, ei ole värskes The Lanceti ajakirjas avaldatud uuringu andmeil valu põhjustajateks statiinid enam kui 90 protsendil lihasvalu kogevatest patsientidest.
Värske Oxfordi uuringu kohaselt ei põhjusta statiinid ülejuhul lihasvalu.
Foto: Shutterstock

Euroopa Kardioloogide Ühingu Hispaanias peetud kongressil esitletud Oxfordi teadlaste juhitud uuringu tulemuste kohaselt ei ole statiinravi tõenäoliselt seda saavate inimeste lihasvalu põhjuseks, seda eelkõige juhul, kui ravimit taluti hästi vähemalt aasta jooksul enne sümptomite teket, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708