Autor: Margot Vent • 16. september 2022

Uuring: multivitamiin võib parandada vanemate täiskasvanute kognitiivset võimekust

Ameerika Ühendriikides tehtud uuringu kohaselt võib igapäevane multivitamiini võtmine parandada vanemate täiskasvanute kognitiivset võimekust. Eriti suur kasu näis sellest olevat neile, kellel oli anamneesis südame-veresoonkonna haigused.
Värske uuringu kohaselt võib multivitamiin parandada vanemate täiskasvanute kognitiivset võimekust.
Foto: Shutterstock

Wake Foresti ülikooli meditsiinikooli teadlased analüüsisid koos Brighami ja Bostoni naistehaigla töötajatega kognitiivset võimekust 2262-l inimesel vanuses 65+, kes pidid kolme aasta jooksul kolm korda päevas võtma kas flavonoide sisaldavat kakaoekstrakti, multivitamiini või platseebot. Osalejad täitsid igal aastal telefoni teel kognitiivse funktsiooni hindamise teste, näiteks hinnati lugude meenutamist, verbaalset sujuvust ja numbrite järjestamist, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708