Autor: Margot Vent • 4. jaanuar 2023

Soome hambaarst: 3aastasele hambakrooni ja teismelisele proteeside panek pole haruldane

Soome hambaarst Maija Kalliomäki kardab, et kestev kriisiperiood ja turvavõrgustiku puudumine toovad kaasa üha rohkemate laste hammaste lagunemise. Tema töös ei ole 3aastasele hambakrooni või teismelisele lahtiste proteeside panek enam sugugi haruldane.
Soome hambaarsti sõnul ei ole 3-aastasele hambakrooni ja teismelisele proteeside panek enam haruldane.
Foto: Shutterstock

Kalliomäki ravib Poris ambulatoorselt peamiselt raskesti ravitavaid lapsi ja geriaatrilisi patsiente. Tema tööpäeva võib õnnestunuks lugeda, kui hambakliiniku uksest on nõus sisse tulema uus patsient: alustatakse ootesaalist, järgmisel visiidil liigutakse vastuvõtutuppa vaatama ja katsuma hambaarsti instrumente ning kolmandal saab juba näiteks prille või toolipatju proovida, kirjutas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099