Autor: Margot Vent • 6. jaanuar 2023

Teadlased: XBB.1.5 võib olla seni kõige paremini levivam omikrontüve alamvariant

Terviseeksperdid väljendasid kolmapäeval muret COVID-19 omikrontüve uue alamvariandi XBB.1.5 nakatumisnumbrite hämmastavalt kiire kasvu pärast. Alamvarianti on leitud ka Eestis, ent selle kiiret levikut viimaste andmete kohaselt veel täheldatud ei ole.
USAs kasvas XBB.1.5 põhjustatud uute COVID-19 nakatumiste protsent detsembrikuu jooksul hinnanguliselt 4%-lt 41%-le.
Foto: Shutterstock

"Ameerika Ühendriikides kasvas XBB.1.5 põhjustatud uute COVID-19 nakatumiste protsent detsembrikuu jooksul hinnanguliselt 4%-lt 41%-le. See on hämmastav kasv," kirjutas Valge Maja COVID-19 reageerimise koordinaator dr Ashish Jha CNN-i teatel Twitteris.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099