Autor: Hedvig Soone • 30. jaanuar 2023

Rootsi terviseekspert: tervishoiuteenustele peaks ligi pääsema läbi riikliku patsiendiportaali

Rootsi digitervise eksperdi, Uppsala meditsiinilise tehnoloogia teadus- ja innovatsioonikeskuse kaasprofessori ja vanemlektori Maria Hägglundi hinnangul peaksid kodanikud tervishoiuteenustele ligi pääsema läbi riikliku patsiendiportaali.
Rootsi terviseekspert Maria Hägglund.
Foto: Mikael Wallerstedt

Hägglundiga vestelnud NORDeHEALTHi projektijuht, Tallinna tehnikaülikooli tervisetehnoloogiate instituudi e-tervise analüütik Hedvig Soone uuris temalt, mis toimub Rootsi tervishoius ja digitervises ning kas Eestil on Rootsi tervishoiusüsteemist ja digitervise valdkonnast midagi õppida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708