Autor: Margot Vent • 3. veebruar 2023

Sclerosis multiplexi esineb Soomes teistest riikidest sagedamini

Soome Helsingi ja Uusimaa haiglapiirkonna teatel esineb Soomes Sclerosis Multiplexi (SM) paljudest teistest riikidest enam, kuna haiguse diagnostilised kriteeriumid on muutunud ja seda saab diagnoosida senisest lihtsamini.
Sclerosis Multiplexi diagnostilised kriteeriumid on muutunud ja selle diagnoosimine on lihtsam.
Foto: Shutterstock

"Kriteeriumidesse tuli esimene oluline muudatus juba 2001. aastal: kahe asemel piisas vaid ühest haigusnähtude episoodist, samuti pidi vähemalt kaks magnetresonantstomograafiat näitama haiguse aktiivsust," ütles Helsingi ülikooli neuroimmunoloogia professor Pentti Tienari mtvuutiset.fi-le.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708