Autor: Meditsiiniuudised • 23. veebruar 2023

COVIDisse haigestumine on stabiilne, grippi väikse kasvutrendiga

Terviseameti andmeil püsib haigestumine COVIDisse stabiilsena ja grippi haigestumine väikses kasvutrendis. Möödunud nädalal haigestus ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse 3163 inimest, neist 40,1% lapsed. Kokku registreeriti 356 gripi ja 1204 COVID-19 haigusjuhtu.
COVIDisse haigestumine on stabiilne, grippi väikse kasvutrendiga.
Foto: Shutterstock

Ägedate ülemiste hingamisteede respiratoorsete nakkuste valimipõhise uuringu kaudu (sentinel-seire) registreeritud andmete põhjal saab haigestumuse intensiivsust hinnata keskmiseks, gripi ja SARS-CoV-2 viiruste levikut laialdaseks. 65,9% proovidest osutusid gripilaadsete viiruste suhtes positiivseteks: A-gripi viiruse osakaal moodustab 14,6%, B-gripi ja inimese metapneumoviiruse (hMPV) osakaal võrdselt 7,3%, RSV osakaal 14,6%, rinoviiruse osakaal 12,2% ning SARS-CoV-2 osakaal 4,9% kõikidest uuritud sentinel-proovidest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708