Autor: Meditsiiniuudised • 23. veebruar 2023

Meditsiiniseadmete sektori juhid on järgmise poolaasta väljavaadete osas optimistlikud

Äripäeva Infopanga koostastud meditsiiniseadmete sektori konkurentsiraportist ilmnes, et sektori ettevõtete juhtide hinnang sektori seisundile kasvas pool aastat tagasi tehtud küsitlusega võrreldes 10-pallisüsteemis 5,8 pallilt 6,2 pallile. Siinsed juhid olid järgmise poolaasta väljavaadete osas küsitletud paarikümne sektori juhtidest positiivseimad.
Ettevõtete juhtide hinnang sektori seisundile kasvas poole aastaga 5,8 pallilt 6,2 pallile.
Foto: Shutterstock

Kõige kiiremat kasvu prognoosisid juhid raportis toote-teenuse hinnale ja investeeringutele. Eriti järsult kasvas võrreldes eelmise poolaasta küsitlusega müügitulu kasvuprognoos. Müügitulu kasvu toetab kindlasti toote-teenuse hinnatõus – sektoris on olulise mõjuga haigekassa ja suurhaiglate eelarved, samuti on suur elutähtsate või vähemalt elukvaliteedile üliolulise mõjuga toodete osakaal, mis tähendab, et sisendkulude kasvu on lihtsam kliendile suunata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708