Autor: Meditsiiniuudised • 16. märts 2023

Millal saame hakata organeid 3D-printima ja kes neid endale lubada saab?

Mis oleks, kui arst saaks patsiendi rakke kasutades talle lihtsalt uue neeru printida selle asemel, et otsida doonorneeru ja selle leidmisel loota, et patsiendi keha siiratud organit tagasi ei lükkaks? Ühe professori hinnangul ei pruugi see aeg enam kaugel olla.
Maailmas vajab neeru umbes miljon inimest, tulevikus võib abi olla bioprintimisest.
Foto: Shutterstock

Ameerika Ühendriikide Harvardi ülikooli Wyssi bioloogiliselt inspireeritud tehnikainstituudi professor Jennifer Lewis arvab, et organeid saab tänu eluskudede 3D-printimisele hakata printima kõige varem kümne aasta pärast, kirjutas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099