Autor: Meditsiiniuudised • 21. märts 2023

Tartu Ülikoolis hakatakse 3D-printima Ukraina ja Eesti ravimtaimedest tervisetooteid

Tartu Ülikooli farmaatsia instituut pälvis 168 000 euro suuruse granti, mille abil hakkab siin järeldoktorantuuris õppiv ukrainlane Oleh Koshovyi Eesti ja Ukraina ravimtaimedest looma uusi 3D-prinditud tervisetooteid.
Oleh Koshovyi (vasakul) ja Ain Raal 3D-printeri juures.
Foto: Ivo Laidmäe

Projektitaotluseni jõuti tänu varasemale tutvusele ja koostööle. Oleh Koshovyi sõnul kuulis ta Tartu Ülikooli farmaatsia instituudist esimest korda 2016. aastal, kui selle teadlased võtsid osa Harkivis toimunud Ukraina riikliku farmaatsiaülikooli konverentsist. "Pärast seda otsustasime üksteisega kontaktis olla. Külastasin koos grupiga Erasmus+ programmi raames Tartu Ülikooli, millele järgnes farmaatsiaõppejõudude ja -tudengite ekskursioon Tartusse," rääkis ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099