Autor: Meditsiiniuudised • 27. märts 2023

Uuring: Antibiootikumid ei pruugi tagada viirusinfektsioonidega haiglas viibijate ellujäämist

Ehkki enamikule ägedate viirusnakkustega haiglatesse sattunud patsientidest antakse ettevaatusabinõuna bakteriaalse kaasinfektsiooni vastu antibiootikume, ei pruugi see praktika värske uuringu tulemuste kohaselt elulemust parandada.
Värske uuringu andmeil ei pruugi antibiootikumid tagada viirusinfektsioonidega haiglas viibijate ellujäämist.
Foto: Shutterstock

Teadlased uurisid antibiootikumide andmise mõju enam kui 2100 Norra haiglas aastatel 2017–2021 viibinud patsiendi ellujäämisele ja leidsid, et antibiootikumide andmine tavaliste hingamisteede infektsioonidega inimestele ei vähendanud nende surmaohtu 30 päeva jooksul, kirjutas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099