Autor: Kristiina Käit • 6. aprill 2023

Soome ajaloo ehitusmaksumuselt kalleim haigla sattus raskustesse

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna (HUS) uues ja kallis Siltasairaala haigla ortopeedia osakonnas on välja kujunenud nii raske olukord, et kõik plaanilised operatsioonid on ära jäetud. Peamine põhjus on õdede puudus.
Olukord uues haiglas on erandlik, sest ka südatalvel on operatsioonisaale hoitud parimal juhul sama kaua lahti, kui tavaliselt südasuvel, mil enamik inimesi puhkab.
Foto: Shutterstock

Siltasairaalas, mis kuulub Helsingi ja Uusima ravipiirkonda (HUS), on õdede puudus juba nii suur, et suvine sulgemine tähendab halvimal juhul kõigi ortopeediliste operatsioonide ärajätmist neljaks kuuks, vahendas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708