Autor: Meditsiiniuudised • 6. aprill 2023

Teadlased: RSV vaktsiinikatsed on näidanud paljulubavaid tulemusi

Mõnede teadlaste hinnangul on Pfizeri vaktsiin, mis kaitseb vanemaid täiskasvanuid ja imikuid respiratoorse süntsütiaalviiruse (RSV) nakkuse eest, hilise staadiumi katsetes näidanud paljulubavaid tulemusi. FDA heakskiidul võib sellest saada üks maailma esimesi RSV vaktsiine.
Ravimitootjad ootavad maailma esimeste RSV-vaktsiinide heakskiitu.
Foto: Shutetrstock

Ühes ettevõtte rahastatud 60aastastel ja vanematel täiskasvanutel tehtud katses, mille tulemused avaldati kolmapäeval ajakirjas New England Journal of Medicine (NEJM), hoidis vaktsiin nähtavate ohutusprobleemideta ära RSV-ga seotud alumiste hingamisteede haigused, sealhulgas ägeda bronhiidi ja kopsupõletiku ning RSV-ga seotud ägeda hingamisteede haiguse, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708