Autor: Meditsiiniuudised • 12. aprill 2023

Briti arst-residentide streik võib ohustada kuni 250 000 vastuvõttu

Inglismaa riikliku tervishoiuteenistuse (NHS) teatel võib Suurbritannias teisipäeval alanud arst-residentide streik edasi lükata kuni veerand miljonit operatsiooni ja vastuvõttu. Arst-residendid nõuavad 35% palgatõusu, et jõuda viimase 15 aasta jooksul inflatsioonile alla jäänud palgatasemele.
Brisi arstidest üle 40% moodustavad arst-residendid nõuavad sel nädalal streikides palgatõusu.
Foto: Shutterstock

Tervishoiujuhtide konföderatsiooni poliitikadirektori doktor Layla McCay kinnitusel on tervishoiujuhid selle streigi pärast rohkem mures kui ühegi teise pärast. Haiglajuhid on öelnud, et ei saa tagada patsientide turvalisust, kuna streigi ajal on raskusi personali leidmisega ja see mõjutab nii erakorralist kui ka plaanilist abi, vahendas BBC.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099