Autor: Meditsiiniuudised • 12. aprill 2023

Eestlaste südametervis paraneb, ent ravikulud kasvavad

Südamehaiguseid põdevate patsientide arv ja südamehaigustesse suremus on Eestis aastate jooksul langenud, kuid suremus on jätkuvalt Euroopa keskmisest kõrgem. Möödunud aastal kulus südame isheemiatõve haiguste raviks 60,6 miljonit eurot, mis on 2,5 miljonit eurot rohkem kui aasta varem.
Kultuuriministeerium on kuulutanud 2023. aasta liikumisaastaks. Aprillis on ka liikumisaasta fookuses südametervis ning selle tugevdamine regulaarse liikumise kaudu.
Foto: Tervisekassa

Aprillis korraldatakse Eestis taaskord südamekuud. Kolme aastakümne vältel on alla 65aastaste suremus südame-veresoonkonnahaigustesse vähenenud üle 70 protsendi. Ometi vajas möödunud aastal südame isheemiatõve tagajärjel ravi ligi 23 600 patsienti, teatas tervisekassa.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708