Autor: Margot Vent • 24. aprill 2023

Läti kuulutas gripiepideemia lõppenuks

Kui Eestis on nii gripi kui ka COVID-19 levik veel laialdane, siis Läti grippi haigestumus on viimase kahe nädalaga langenud ning sealse haiguste ennetamise ja tõrje keskuse (SPKC) hinnangul on gripiepideemia lõppenud.
Läti lõppenud gripihooaja intensiivsust hinnatakse keskmiseks.
Foto: Shutterstock

SPKC gripi ja ägedate ülemiste hingamisteede infektsioonide seireandmete kohaselt ei ületanud viimase kahe nädala jooksul kliiniliselt diagnoositud gripi diagnoosiga arstiabi otsinud patsientide arv sadat juhtu 100 000 elaniku kohta. Viimasel nädalal gripi intensiivsus langes ja registreeriti 26,2 juhtu 100 000 elaniku kohta, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708