Autor: Kristiina Käit • 25. aprill 2023

Mehed eelistaksid võtta rasestumisvastaseid pille vajaduspõhiselt

Meeste suukaudsetest rasestumisvastastest tablettidest on räägitud ja neid on testitud, artiklis tuleb juttu värskematest uuringutest. Uuringu järgi ei sooviks mehed tasestumisvastaseid pille võtta regulaarselt, vaid vastavalt vajadusele.
Kahe teadusajakirja uuringud näitasid, et mehed võtaksid meelsamini rasestumisvastaseid pille vajaduspõhiselt ning meelsamini mitteregulaarselt.
Foto: Shutterstock

Naistele mõeldud suukaudseid rasestumisvastaseid tablette on kasutatud alates 1960. aastatest, kuid miks pole ikka veel meestele mõeldud suukaudseid rasestumisvastaseid vahendeid? Vaatamata aastatepikkusele paljutõotavale uurimistööle ja katsetulemustele ei paista me olevat lähemal kaubanduslikult saadavatele, tellitavatele meeste rasestumisvastastele pillidele, kirjutas meditsiiniteadusajakiri Medical News Today.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099