Autor: Meditsiiniuudised • 25. aprill 2023

Starkopf: Koht edetabelis ei võrdu riigi tervishoiuteenuste või ravikvaliteedi tasemega

Tartu Ülikooli Kliinikumi teadus- ja arendusjuht, professor Joel Starkopf kirjutab teisipäevases Meditsiiniuudiste numbris ilmunud arvamusloos märtsis avaldatud haiglate TOP250 kommenteerides, et haigla koht edetabelis ei võrdu veel tervishoiuteenuste või ravikvaliteedi tasemega riigis.
Joel Starkopfi hinnangul ei võrdu haigla koht edetabelis veel tervishoiuteenuste või ravikvaliteedi tasemega riigis.
Foto: Andres Tennus

Ajakiri Newsweek ja Saksamaa statistikaettevõtte Statista ilmutasid märtsis maailma parimate haiglate TOP 250. Selle esinelikus olid Ameerika Ühendriikide haiglad (Rochesteris asuv Mayo kliinik, Clevelandi kliinik, Bostonis asuv Massachusettsi üldhaigla ja Baltimore'is asuv Johns Hopkinsi haigla). Põhjamaade haiglatest oli parimal ehk kuuendal kohal Rootsi Karolinska ülikooli haigla Solnas ja sisse pääsesid ka kõik viis Soome ülikoolihaiglat (Helsingi ülikooli haigla 39., Turu ülikooli keskhaigla 56., Tampere ülikooli haigla 63., Kuopio üldhaigla 165. ja Oulu üldhaigla 193.).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708