Autor: Meditsiiniuudised • 16. mai 2023

Tallinnas arutletakse alkoholitarbimise ja -kahjude vähendamise lahenduste üle

Tallinnas kolmapäevani aset leidval Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ja Balti riikide alkoholi- ja rahanduspoliitika ekspertide ja teadlaste kohtumisel arutletakse tõenduspõhiste alkoholitarbimise ja -kahjude vähendamise lahenduste üle.
Tallinnas aset leidval kohtumisel arutletakse muu hulgas, kuidas on eri meetmete rakendamine Balti riikides õnnestunud.
Foto: Shutterstock

Kohtumise ühe peaesineja, WHO Euroopa regiooni krooniliste mittenakkushaiguste nõuandva kogu liikme, Kanada sõltuvuse ja vaimse tervise keskuse vanemteadlase doktor Jürgen Rehmi sõnul on Eesti alkoholiaktsiisi tõstmisel ja alkoholi kättesaadavuse piiramisel olnud enamasti eeskujulik. "See on toonud pikas perspektiivis kaasa tarbimise ja suremuse märgatava vähenemise ja oodatava eluea pikenemise, ent nende meetmete puhul on oluline järjepidevus. Oleme näinud ka, et aktsiisi langetamine on toonud kaasa alkoholi tarbimise ja sellest tingitud suremuse suurenemise," ütles Rehm.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708