Autor: Kadi Heinsalu • 22. mai 2023

Lisaraha tuleb leida, allikaid ja ideid on mitu

Esmaspäeval tervishoiu tulevikurahastamise pressikonverentsil jäi kõlama paratamatu lisaraha leidmise vajadus, muul juhul vajub tervisekassa aasta-aastalt aina sügavamasse miinusesse.
Vasakult: Pille Banhard, Andres Võrk, Riina Sikkut
Foto: Kadi Heinsalu

Otse sotsiaalkomisjoni istungilt sama projektiga sündmusele tulnud terviseminister Riina Sikkut ütles, et küsimusi oli ka seal palju. "Hakkan tööle selle nimel, et me saame selgeks ja teeme ära muutused," rääkis Sikkut. "Kui demagraafia on suhteliselt hästi ette ennustatav, kuid hinnakomponent ja raviootuste kasv vajab rohkem analüüsi." Tema sõnul on otsustuskoht poliitiline: kas on vaja eraldi maksu, siirdeid üldistest maksutuludest, kui palju suunata tervist kahjustava tegevuse maksustamisest otse tervisekassasse jne. "Vähetähtis pole kindlustunne, et arstid ja õed läheksid eriala õppima, sest nad näevad oma potentsiaali selles valdkonnas," lausus ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099