Autor: Margot Vent • 25. mai 2023

Haigestumine ülemiste hingamisteede viirustesse ja grippi jõudis hooajavälisele tasemele

Terviseameti andmeil jõudis haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi möödunud nädalal hooajavälisele tasemele, registreeriti üksikuid gripijuhte. COVID-19 levib suure tõenäosusega varjatult, lainetena ning märkimisväärsete tõusude/langusteta.
Grippi haigestunutest umbes 47% olid lapsed vanuses kuni 15 aastat.
Foto: Shutterstock

Ägedate ülemiste hingamisteede respiratoorsete nakkuste üldine haigestumus kasvas võrreldes nädal varasemaga 7% võrra, grippi haigestumus aga vähenes 34% võrra. Grippi haigestunutest umbes 47% olid lapsed vanuses kuni 15 aastat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099