Autor: Meditsiiniuudised • 26. mai 2023

Uuring: Tegelikust vanusest vanem välimus võib olla seotud sagedasema haigestumisega

Tavaliselt eeldatakse, et mida noorem inimene oma tegeliku vanusega võrreldes välja näeb, seda tervem ta on. Värskest uuringust ilmnes, et tegelikust vanusest vanem välja nägemine näib olevat seotud inimese tavapärasest sagedamini haigestumisega.
Teadlaste kinnitusel võib näo vananemise jälgimine anda vihjeid ülejäänud keha toimimise kohta.
Foto: Shutterstock

Uuringu viis läbi rühm arstiteadlasi Hollandi Rotterdami Erasmuse ülikoolist ja Unileveri uurimisosakonnast. Selle käigus hinnati 2679 inimese foto põhjal nende vanust ning võrreldi hinnanguid nende tegelike vanuste ja terviseinfoga, vahendas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099