Autor: Kadi Heinsalu • 8. juuni 2023

Berlin-Chemie Menarini Eesti toetas 80 meedikut enamasti väiksemate summadega

Ravimifirma Berlin-Chemie Menarini Eesti OÜ kodulehe aruande järgi toetas ta mullu umbes 80 oma nime välja tuua lubanud tervishoiutöötajat, kuid summad inimese kohta olid paarisajast mõne tuhande euroni.
Berlin-Chemie Menarini logo.
Foto: Shutterstock

Kõige rohkem, ligi 6000 eurot toetust sai nime avalikustanud arstide nimekirjast kliinikumi pulmonoloog professor Alan Altraja. Sellest enamus oli teenus- ja konsultatsioonitasu. 4000 eurot ja samuti peamiselt konsultatsioonitasuna, maksis ravimifirma mullu regionaalhaigla pulmonoloogile Svetlana Sergejevale. Päris paljud toetuse saajad ei soovinud nime avalikustada. Summeeritud avalikustatavate tervishoiutöötajate/apteekrite protsent kogu avalikustamisele kuuluvast tervishoiutöötajate/apteekrite arvust oli aruande järgi vastavalt 13,9% (teenuse- ja konsultatsioonitasud) ja 20,43% (lepingus kokku lepitud seotud kulud, sh reisi ja majutuskulud).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099