Autor: Meditsiiniuudised • 6. juuni 2023

Sotsiaalministeerium alustab Eesti seisukohtade kujundamist EL ravimiregulatsiooni muudatuste kohta

Täna tutvustatakse sotsiaalministeeriumis Euroopa Liidu ravimiregulatsiooni reformi ja ministeerium ootab ravimivaldkonna osapoolte arvamusi kavandatavate muudatuste kohta. Eesmärk on kujundada koostöös ravimisektoriga Eesti seisukohad oktoobri lõpuks.
Eestile on ravimit kättesaadavuse kõrval järjepidavalt probleemiks ka ravimite kõrged hinnad.
Foto: Shutterstock

Terviseminister Riina Sikkuti sõnul pärineb Euroopa Liidu ravimivaldkonna õigusraamistik pärineb ligi 20 aasta tagusest ajast. "Senised reeglid on aidanud tagada kõikjal Euroopas ravimite ühtlaselt kõrge kvaliteedi ja ohutuse, kuid see pole võimaldanud kõigi liikmesriikide elanikele võrdset juurdepääsu ravimitele,“ ütles Sikkut, nimetades tõsise murekohana, et ravimid jõuavad Eestisse olulise viiteajaga võrreldes näiteks Lääne- ja Kesk-Euroopa riikidega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099