Autor: Margot Vent • 6. juuni 2023

Uuring: isegi enam kui 30 tundi videomänge nädalas ei halvenda töötervist

Soome Jyväskylä ülikoolis kaks aastat kestnud probleemset vidomängude mängimist ning selle seost töötervishoiuga vaadelnud uuringu käigus leiti, et videomängu eri vormid ei avalda soomlaste töötervisele kuigi suurt mõju ehkki mõju mõõtmine on keeruline.
Uuringus osalenud eksperdi kinnitusel suure osa inimeste puhul mängimine probleeme ei tekita ja võib isegi tööd toetada, ent on ka väiksemaid gruppe, kus mängimine on seotud vaimse tervise, stressi ja tervisega.
Foto: Shutterstock

Töötervishoiuga ei saanud sisuliselt siduda isegi enam kui 30tunnist mängimist nädalas: leiti statistiliselt nõrk seos madalama töövõimega, mis ei vastanud kliinilisele tasemele. Ehkki paljud mängivad stressi leevendamiseks, ei leitud mängimisel stressile ei positiivset ega negatiivset mõju, vahendas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099