Autor: Meditsiiniuudised • 31. juuli 2023

Tervisekassa: saame hinnata kindlustuseta inimeste suurusjärku, andmed ei ole isikustatavad

Riigikogu liikme doktor Eero Merilinnu möödunud nädalal Facebooki kontol avaldatud info, et Eestis on tänavu 24. juuli seisuga 90 969 ravikindlustusega katmata inimest, tekitas paljudes kommenteerijais küsimuse, kes need ravikindlustamata inimesed on. Uurisime asja tervisekassast, mille andmetele doktor tugines.
Kuvatõmmis doktor Merilinnu postituses avaldatud tabelist.
Foto: Facebook

Tervisekassa analüütika osakonna juhataja doktor Kadri Haller-Kikkatalo sõnul on kindlustus muutuv näitaja. "Me saame kokku lugeda isikuid, kes mingil kuupäeval omavad kindlustust – selle numbri leiab tervisekassa kodulehelt andmepäringute jaotisest. Läbi välistamise ehk mahalahutamise tehnika saame hinnata kindlustuseta isikute suurusjärku – andmed ei ole isikustatavad ehk kindlustamata isikuid ei saa kirjeldada soo ja vanuse lõikes," rääkis ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708