Autor: Margot Vent • 11. august 2023

Uusküla: positiivne alkomeetri näit semaglutiidi kasutamise järel võis olla kokkusattumus

Kirjutasime nädala algul ravimiametile saadetud kuuest semaglutiidi tarvitamise võimalikust kõrvaltoimest, millest positiivne alkomeetri näit paljudes imestust ja küsimusi tekitas. Ameti ravimiohutuse osakonna juhataja Maia Uusküla sõnul võis tegu olla ajaliselt kokku langeva muu seisundi või mõne muu asjaoluga.
Ravimiameti esindaja hinnangul võis positiivne alkomeetri näit semaglutiidi kasutamise järel olla kokkusattumus.
Foto: Shutterstock

"Kõnealuse positiivse alkomeetri näidu kui võimaliku kõrvaltoime teatise esitas ravimit suukaudselt ülekaalu näidustusel kasutanud naispatsient ja sellel puudub arstipoolne kinnitus. Üksiku teatise puhul võib tegemist olla lihtsalt ajaliselt kokku langeva muu seisundi või muude asjaoludega, nt katkine alkomeeter, eelnevalt joodud alkohol, muud alkoholi sisaldust suurendavad ained vms," rääkis Uusküla.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708