Autor: Margot Vent • 30. august 2023

Austraalia teadlased tegid esmakordse omataolise avastuse

Austraalia teadlane kirjeldas teisipäeval maailmas esmakordset omataolist leidu: Austraalia naise ajust leiti kaheksa sentimeetri pikkune parasiitne uss, mis võis sinna sattuda kokkupuute järel saastunud taimedega.
Austraalia naise ajust leiti ümaruss, mis sattus sinna tõenäoliselt kokkupuute järel vaippüütoni väljaheitega saastunud kõrrelistega.
Foto: Shutterstock

Teadlaste kinnitusel oli mullu Austraalias Canberras operatsioonil viibinud 64aastase naise ajust leitud parasiidi näol tegu ümarussiga (Ophidascaris robertsi), mida esineb kõige sagedamini vaippüütonitel. Patsient oli haiglasse sattunud kõhuvalu, unustamise ja depressiooni kaebustega, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708