Autor: Kadri Mägi-Lehtsi • 30. august 2023

Ravikindlustusega kaetus – milles on probleem?

Ravikindlustusega katvuse osakaal ühiskonnast pole lahendust vajav probleem, vaid mõõdik, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu tervise töörühma juht Kadri Mägi-Lehtsi, ajendatuna Tervisekassa juhatuse liikme Pille Banhardi viimases Meditsiiniuudiste numbris ilmunud arvamusloost ravikindlustuse kättesaadavaks tegemisest kõigile Eesti inimestele.
Kadri Mägi-Lehtsi
Foto: Anni Õnneleid

Tervisekassa juhatuse liige Pille Banhard kirjutas Meditsiiniuudiste arvamusloos, et 6,2% Eesti inimestest on ravikindlustuseta ja kindlustuse kõigile laiendamine võiks kaasa tuua kasu. Tema kommentaaris välja toodud näitaja on aga arvutustehte tulemus, mis ei peegelda ei konkreetseid inimesi ega nende tervisevalikuid. Seetõttu ei tohi selle numbri põhjal teha kaugeleulatuvaid järeldusi ühise raviraha kasutamiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708