Autor: Margot Vent • 12. september 2023

Uuring: vererõhku ei peaks mõõtma istuvas asendis

Ameerika südameassotsiatsiooni möödunud nädalavahetusel Ameerika Ühendriikides Bostonis korraldatud hüpertensiooniteemalisel seminaril esitleti esialgseid uurimistulemusi, mille kohaselt tuleks vererõhku mõõta lamavas asendis.
Teadlase hinnangul mõjutab tulemuste täpsust see, et inimesed on lamades tavaliselt lõdvestunud ja kehavedelikud jagunevad ühtlasemalt.
Foto: Shutterstock

Tulemusi ei ole küll veel eelretsenseeritud väljaandes esitletud, ent teadlased leidsid, et kõrge vererõhuga inimestel selili lamades mõõdetud tulemused ennustasid tulevast insulti, südameprobleeme ja surma täpsemini kui istuvas asendis mõõdetud tulemused, vahendas mtvuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099