Autor: Meditsiiniuudised • 2. oktoober 2023

TAI: alkohol seondub seitsme vähi riskiga

Tervise Arengu Instituut (TAI) juhib algava teavituskampaaniaga elanike tähelepanu sellele, et alkoholitarvitamine suurendab vähemalt seitsme vähi - suuõõne-, neelu-, kõri-, söögitoru-, maksa-, soole- ja naiste rinnavähi - riski.
TAI juhib algava teavitustegevusega tähelepanu sellele, et alkoholitarvitamine suurendab vähemalt seitsme vähi riski.
Foto: TAI

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel seostatakse alkoholitarvitamist maailmas igal aastal 740 000 uue vähijuhuga. Elanikkonna välditavate vähiriskide alase teadlikkuse tõstmine on üks riikliku vähitõrje tegevuskava raames plaanitud tegevustest, mille eesmärk on vähendada eluviisi ja tervisekäitumisega seotud vähihaigestumust Eestis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099